ИндексДобре дошли!Въпроси/ОтговориТърсенеПотребителиРегистрирайте сеВход

Share | 
 

 В помощ на начинаещия

Предишната тема Следващата тема Go down 
АвторСъобщение
Проф. Силвър
Директор; Таланти
avatar

Posts : 1811
Join date : 21.04.2009
Age : 27
Location : Варненска локация някаква

За героя
Външен вид: Висока 1,65, стройна, с кожа по-бяла от тази на обикновен вампир. Кафяви очи, тънки устни, сърцевидно лице. Късите й до раменете, прави коси с тъмно червен цвят, стоят винаги завързани на кок на тила й когато работи.
Допълнително: Пръстенът и е с камък Оливин, представлява скелет на гарван, в чиито очи са поместени камъните.
Елемент: Въздух

ПисанеЗаглавие: В помощ на начинаещия   Съб Апр 25, 2009 3:25 pm

1. В началото.

- Първата ви стъпка е да създадете ГЕРОЙ. Още преди да сте се регистрирали трябва да имате представа за името му, тъй като най-добре е регистрацията да се направи с въпросното име, а не с някой ник.
- Втората ви стъпка е да вдъхнете живот на героя. Това става в раздел „Бюро герои”, където ще откриете допълнителни инсткрукции за това как се създава тема за герой.
При въпросното създаване вие оформяте героя си - описвате характера и външния му вид, описвате историята му и т.н. По-късно, докато играете, вие ще се водете по качествата на героя си, както сте ги описали.
Не забравяйте, че за да опишете героя си трябва първо да прочетете темата „Характеристика на видовете” за да добиете ясна представа за това какво представлява видът, от чието име искате да играете.
Такам, имате си и герой, жив, дишащ и т.н., но...

2...как се играе?

Това е най-лесното, макар да не съм добра в обясненията и може би ще го изкарам по-сложно, от колкото е. Играта се състои в това да влезете в ролята на героя, който сте създали, пишейки постове в предназначените за това теми. Всеки трябва да описва действията на героя си в период от не повече от 2-3 минути, като по този начин се дава шанс на човека, с когото играете роулплей да реагира.

Постовете трябва да са минимум 5 реда, като е желателно да са повече. За да стане един пост увлекателен, не пишете само пряка реч. В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ не водете рп-та от вида на чат, в които вие пишете един въпрос, онзи, с когото играете ви отговаря и пише следващия и така. Описвайте, описвайте, описвайте! Как се чувства героят ви в момента, как изглеждат нещата около него, какво си мисли, какво е казал, но и как го е казал, всичко това прави един пост много по-приятен за четене и най-малкото - по завършен.

Може да си представите, че пишете страница от книга. Този, с когото играе пише следващата страница и така нататък. Нима на една страница от някоя книга виждате само пряка реч? Никакви описания?

Ако ви е трудно да пишете първи пост, няколко съвета:

- първи трик - започнете с името на героя си. Най-лесното е това. Напр.:

Вероника тичаше по коридора - ужасно мчного закъсняваше...

И от тук на сетне нещата идват от само себе си. Включвайте ретроспекции, лир. отклонения...

Вероника тичаше по коридора - ужасно много закъсняваше. Защо миналата вечер бе легнала толкова късно? Мислеше, че ще се събуди на време, но не! Успа се с цели три часа! Облече се набързо, дори забрави да среше косата си, която сега се вееше зад ръгба й без никаква форма. Най-накрая стигна до залата, но всички вече си бяха отишли...

Ето как се отклонихме от темата за да вмъкнем малко повече информация, която допълни абзаца и го направи по...хм...по-сочен. Важно е обаче да не забравяме, че понякога многото детайли са излишни. В случая, Вероника ще се срещне с хора, затова може да се включи по някакъв начин разрошената й коса, но какъв смисъл да описваме с какви чорапи е, например?

- Втори трик - започнете с описание (на времето, на настроението сред хората, плавно преминавайки към настроението на героя ви...)

Навън беше студено, дори прекалено студено за тази декемврийска нощ, все пак дори още не бе навалял сняг. По прозорците се бяха образували ледени рисунки, дърветата, останали без ни едно листенце, се поклащаха на вятъра, сякаш танцуваха. Учениците също танцуваха - и малки и големи се бяха събрали в залата за Големия Бал. Тоалетите им бяха един от друг по-хубави, чуваха се викове и смехове. Вероника също беше в добро настроение - най-сетне бе открила роклята, която търсеше...

И помнете, че когато водите рп с някого, можете да използвате пряка реч, но се старайте да не говорите от името на другия неща, които той не би казал. Пускайте от негово име реплики, които да подтикнат вашия герой да си разкрие душата, така да се каже...По-долу ще пусна пример и ще разберете, за какво говоря.

Още по темата, както и съвети за правопис, пунктуация и такива щуротии, можете да откриете тук – [Only admins are allowed to see this link]

3. Събразявайте се!

Най--важното за роулпеля е да се съобразявате с характера на героя си, както и с характера на чуждите герои, ако включвате реакциите им в поста си. Ако например вие сте много добър човек и сте описали героя си като такъв, можете да реагирате в ситуациите както бихте го направили, ако наистина бяхте там. Но ако сте душичка, а сте си създали герой, който по проклетия може да се конкурира и с Лукавия, то тогава трябва да се стараете да сте груби, да не зачитате хорското мнение не само в пряката си реч, но и в мислите на героя... Тук най-добрият ми съвет е - ако нямате желание да бъдете гадния във всички ситуации, то тогава мислете от началото и не създавайте герой, в чиито характер да пише: ... прави каквото си иска, винаги прецаква останалите, зъл, дори жесток с близките си...Защото в този случай няма да можете в някой пост да кажете, че на героя ви му е станало жал за някого, че се е опитал да помогне или да похвали... Просто не забравяйте какъв герой сте създали.

4. Ориентация.
Как точно започвате да играете? Има два начина.

Първи начин – записвате се за учебната година. Това става в специална тема за записване в раздел „За училището”, в която си избирате определени предмети. След това ги посещавате с героя си и накрая, евентуално, вдигате курс. С покачването на всеки курс героят ви има повече привилегии, като например получава пари (по 150 норинга за всяка премината година) или му и позволено да посещава повече места извън училището.

Вторият начин е направо да започнете да пишете, без да се записвате за годината. Тогава обаче не можете да преминете в по-горен курс, но пък няма да сте натоварени с допълнителни задължения.

За развлечение, може да играете и на „Спаси ме” – спортът в Нореан. Намира се в раздел „Училищния парк” и там можете да извъртите някоя битка с приятел или враг.
Хмм, надявам се да съм ви помогнала, поне малко. Ако още имате въпроси относно нещо, знайте че винаги можете да се обърнете към преподавател или съученик, както и в темите за въпроси, за да получите повече разяснения. Не се притеснявайте да питате, дори и за неща, които са банални и ви се струва елементарно да ги знаете - ако не можете да намерите отговора наоколо - питайте.

Успех и приятна игра!Последната промяна е направена от Проф. Силвър на Пет Авг 19, 2011 11:30 pm; мнението е било променяно общо 5 пъти
Върнете се в началото Go down
http://dikka.deviantart.com
Проф. Силвър
Директор; Таланти
avatar

Posts : 1811
Join date : 21.04.2009
Age : 27
Location : Варненска локация някаква

За героя
Външен вид: Висока 1,65, стройна, с кожа по-бяла от тази на обикновен вампир. Кафяви очи, тънки устни, сърцевидно лице. Късите й до раменете, прави коси с тъмно червен цвят, стоят винаги завързани на кок на тила й когато работи.
Допълнително: Пръстенът и е с камък Оливин, представлява скелет на гарван, в чиито очи са поместени камъните.
Елемент: Въздух

ПисанеЗаглавие: Re: В помощ на начинаещия   Съб Апр 25, 2009 3:25 pm

А сега, примера който обещах. Става въпрос за рп, водено между две вампирки - Виктория и Вяра, които са си уговорили среща на люлките до езерото.

Виктория крачеше грационзо по коридора, без да се интересува от времето. Часовникът на ръката й отбиваше ритмично всяка секунда, но Вики имаше предостатъчно време, преди срещата си с Вяра. Даже спря пред един прозорец, за да се порадва на слънцето. С интерес наблюдаваше как кожата на ръцете й, незащитена от ръкави, се обагряше в цветовете на дъгата. Блестеше като диамант, поставен под лъчите на слънцето, и винаги я караше да се усмихва. Това беше тя. И щеше да остане такава завинаги.
След десетина минути бавна разходка по коридорите, тъмнокоската измина последния етаж едва за някоко секунди, тичайки, и излезе навън. Там слънцето я удари с цялата си сила и излязла от хладината на замъка, се зарадва, че не можеше да усети огромната разлика. Не й влияеше. Подскочи леко, развълнувана от всичко, което бе открила за себе си преди цяла година, и което още не можеше ад приеме за нормално, и се запъти бързо към люлките. За околните представляваше само размазаон петно, което със същия успех можеше и въобще да не съествува. След няколко секунди стигна до дървото с люлките, където стоеше русо момиче.
- Бау! - викна Виктория, прокрадвайки се зад приятелката си, но рефлексите й бяха безпогрешни и докато стигне до люлката, на която бе седнала, Вяра вече бе изчезнала.


-Хах, мислиш си, че ще ме хванеш неподготвена? - повдигна вежди златокоската, докато се връщаше обратно на мястото си.
- Не мога да отрека, че се надявах. - въздъхна Вики и Вяра се засмя.
- Еми, надявай си се. Винаги ще съм п-бърза от теб.
Русата вампирка се засмя с глас. Знаеше, че Викс няма да й се разсърди за подобно нещо ,това не бееш проблем. Друго караше смеха й да звучи странно.
Вече цяла седмица не бе получавала никакви вести от вкъщи. Никой не вдигаше телефона, не отговаряха на имейлите й, дори се принуди да напише обикновено писмо. Трябваше да разбере какво става.
Тази сутрин най-сетне бе получила отговор, и именно заради него си бе уредила среща с Вики. Трябваше да поговорят, някъде далеч от останалите. Бе дошла на люлките веднага след закуска и чакаеш тъмнокоската да дойде. Не й пречеше, че закъсня. Дори се радваше, тъй като й даде повече време да помисли.
- Виж, Вики, трябва да ти кажа нещо.
- Мхм. - кимна момичето, докато се засилваше все повече с люлката.
- Нещо важно. - изръмжа Вяра и хвана пръката на люлката, спирайки я на едно място. Виктория се стресна от внеапната промяна у Вяра и лицето й придоби сериозен вид.
- Нещо, относно семейството ти?
- Отказали са се от мен. Нямам никакъв шанс, Вики. - рече момичето, гледайки към обувките си. - Не могат да приемат онова, в което съм се превърнала. Баща ми пише, че никакво обучение не може да промени нещата. Каза, да не се връщам в къщи.
- Много им здраве. - промърмори Виктория. - Явно не те познават, а щом не искат - прав им път. Вече си имаш ново семейство, Вяра, по-голямо и такова, което може да те оцени такава, каквато си.
- НО АЗ НЕ ИСКАМ ДА СЪМ ТАКАВА! - изкрещя русокоската, скачайки от лялката. Направи две-три бързи обиколки около Виктория, след която се спря и сцепи едно малко дърво наблизо с юмрук. - Разбери, мразя това, което съм. Никога не съм го искала...
Действително, никога не бе искала да бъде вампир. Мразеше болката, която бе изпитала когато се трансформираше, мразеше изгарящата я жажда, която не й позволяваше да се контролира, мразеше това, че заради промяната не бе успяла да се прибере у дома и родителите й мислеха, че е избягала. Ненавиждаше факта, че трябва да им обяснява по телефона. Ннавиждаше промените в себе си.
- Погледни ме... - въздъхна тихо, докато наблюдаваше отражението си в езерото. - Отвратителна съм. - рече печално, докато гледаше как кожаат й сияе на светлината на слънцето.


Изведнъж до отражението на момичето се появи друго. То имаше същата сияйна кожа, но косата на момичето бе тъмна, а очите й - с кърваво червен блясък, отличаващи се от карамелените очи на Вяра.
- Искаш да кажеш, че и аз съм отвратителна, така ли? - каза новото отражение с усмивка, а Вяра заклати глава. - Не, просто...
- Просто, още ти е рано. не се притеснявай...знам какво ти е. - каза нежно Вктория и прегърна приятелката си. - Вампир си едва от половин година. С тези неща не се свиква толкова лесно.
И все пак тя свикваше лесно! Виктория още не разбираше как това момиче имаше воля да се храни с животинска кръв. Беше толкова безвкусна, недостатъчна... Тя знаеше, в какво се е превърнала, и макар да не го харесваше, се справяше доста по-добре от повечето новосъздадени, с които Вяра бе имала честта да се срещне в училището.
- Всичко е наред. - казя тя накрая, когато двете седнаха на тревата. - Ще завършиш училището, след което ще се прибереш и родителите ти ще са толкова щастливи да те видят отново, че няма да забележат нито бялата ти кожа, нито това, че очите ти изведнъж не са морско сини.
Тъмнокоската смигна на девойката пред себе си и тя се усмихна.
- Може би си права.
- Не може би, аз винаги съм права. - засмя се Вики и издърпа Вяра да стане. - А сега - състезание до общата!
- Знаеш, че ще те бия.
- А ти не знаеш, че ще мамя!
Докато го изрече, Виктория вече бе отлетяла към входната врата. оже би имаше половин, или една секунда преднина, но пак си беше преднина. И въпреки това когато се метна на едно канапе в общата стая видя, че Вяра вече стои срещу нея и й маха. "Пф, пак ме би", помисли си тъмнокоската, "Следващия път ще я спъна", продължи да обмисля планове, как да мами по-ефикасно. Все трябваше да има начин да я бие...


Последната промяна е направена от Проф. Силвър на Вто Авг 16, 2011 5:28 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото Go down
http://dikka.deviantart.com
Проф. Силвър
Директор; Таланти
avatar

Posts : 1811
Join date : 21.04.2009
Age : 27
Location : Варненска локация някаква

За героя
Външен вид: Висока 1,65, стройна, с кожа по-бяла от тази на обикновен вампир. Кафяви очи, тънки устни, сърцевидно лице. Късите й до раменете, прави коси с тъмно червен цвят, стоят винаги завързани на кок на тила й когато работи.
Допълнително: Пръстенът и е с камък Оливин, представлява скелет на гарван, в чиито очи са поместени камъните.
Елемент: Въздух

ПисанеЗаглавие: Re: В помощ на начинаещия   Пет Юли 03, 2009 5:35 am

Важни факти относно училището:

Намира се в Румъния
~ В планината Арджеш, някъде по средата между подножието и връх Молдовяну, най-високият връх в Румъния. Намира се горе-долу в централна Румъния.

В училището няма електричество.
~ Няма електричество, което значи без осветление, без интернет, без зарядни за телефони и телефони изобщо. Вечер се използват факли, свещи, кибритени клечки и т.н.

Учебният процес се извършва на две смени - дневна и нощна. .
~ Поради непоносимостта на вампирите към слънцето, техните часове започват след като слънцето залезе. Ако двата вида имат часове заедно, то те отново се извършват посред нощ или много рано сутрин, преди слънцето да започне да изгрява.


Последната промяна е направена от Проф. Силвър на Сря Авг 31, 2011 5:10 am; мнението е било променяно общо 3 пъти
Върнете се в началото Go down
http://dikka.deviantart.com
Проф. Силвър
Директор; Таланти
avatar

Posts : 1811
Join date : 21.04.2009
Age : 27
Location : Варненска локация някаква

За героя
Външен вид: Висока 1,65, стройна, с кожа по-бяла от тази на обикновен вампир. Кафяви очи, тънки устни, сърцевидно лице. Късите й до раменете, прави коси с тъмно червен цвят, стоят винаги завързани на кок на тила й когато работи.
Допълнително: Пръстенът и е с камък Оливин, представлява скелет на гарван, в чиито очи са поместени камъните.
Елемент: Въздух

ПисанеЗаглавие: Re: В помощ на начинаещия   Пет Сеп 11, 2009 1:31 am

Предметите са следните:

Ловуване и контрол (вампири)
Ритуали и тотеми (върколаци)
Таланти (вампири)
История (вампири и върколаци)
Бойни изкуства (вампири и върколаци)
Философия (вампири и върколаци)

Естествено, не сме ги създали просто ей така (или поне повечето :D ) и си имат определена цел, свързана с факта, че героите ви все още са незапознати с разни тънкости на новото си "аз". Повечето имена сами говорят за материала, който ще ви бъде предаван, но нека всичко бъде точно и ясно, за да оставим възможно най-малко място за догадки.


В часовете по Ловуване и контрол ще се учат и редовни вампири, и вегетарианци. Ще се научите как да ловувате така, че да останете с непокътнати дрехи и прическа да речем, но и как да подбирате жертвите си, били те хора или животни, как да подбираже жертвата си и т.н. Освен това ще се запознаете с правилата на Волтури, как да ги спазвате, как да контролирате жаждата си. Все полезни неща.

В часовете по Ритуали и тотеми върколаците ще се обучават как да използват способностите си, които включват лечение, пророчество и призоваване на дух-пазител. Предметът е за две години, а през третата година само най-добрите ще получат допълнителни задачи, с които да усвоят пророчеството.

По Таланти вампирите ще се учат да използват таланта си. Предметът включва повече теория през първата година, и повече практика през втората. През третата година само най-добрите ще продължат със задачи, които да им донесат повече умения.

По История ще си учите история. Тук става въпрос да действителни събития, като войни, съюзи, мирни времена, разцепване на колонии и т.н. Плюс разни теории на еволюцията.

Бойните изкуства са нещо важно ако искате да се защитите от враг. Ще ви научат и да усъвършенствате новата си сила, да се научите да я контролирате.

Философията е предмет, който малко се свързва със самата идея на форума, но се надяваме да ви бъде интересно. Предмета ще представлява... ами, философия. Иди го обясни друго яче. Въпреки всичко ще се свързва с природата на вампирите и върколаците, като например "Смисълът на живота, когато е безкраен". Такива дивотии.


Това са предметите, които ще изучавате за сега. И все пак не всички са задължителни, така че можете да си спестите някои от тях.


Задължителни предмети
Таланти
Ритуали и тотеми
Ловуване и контрол
Бойни изкуства

Незадължителни
История
Философия
------

Оценява се по шестобалната система, като за всяка оценка ви се дават или отнемат определен брой точки:


Слаб: -10т.
Среден: 0т.
Добър: 0-15т.
Много Добър: 15-20т.
Отличен: 20-30т., в зависимост от отговора и рп-то.

_________________

If everything that's new is a lie
It's that same damn morning
And the same damn sky


---
[Only admins are allowed to see this link]


Последната промяна е направена от Проф. Силвър на Вто Авг 30, 2011 12:25 am; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото Go down
http://dikka.deviantart.com
Проф. Силвър
Директор; Таланти
avatar

Posts : 1811
Join date : 21.04.2009
Age : 27
Location : Варненска локация някаква

За героя
Външен вид: Висока 1,65, стройна, с кожа по-бяла от тази на обикновен вампир. Кафяви очи, тънки устни, сърцевидно лице. Късите й до раменете, прави коси с тъмно червен цвят, стоят винаги завързани на кок на тила й когато работи.
Допълнително: Пръстенът и е с камък Оливин, представлява скелет на гарван, в чиито очи са поместени камъните.
Елемент: Въздух

ПисанеЗаглавие: Re: В помощ на начинаещия   Пон Юли 05, 2010 12:57 am

За тези, на които им е омръзнал белия цвят на постовете им, а нищо от табличката с цветове не им допада: >> [Only admins are allowed to see this link] <<

Това са кодовете на 216-те "безопасни" за Web цветове. Ако желаете да разнообразите постовете си, то просто копирате кода на цвета, който сте си харесали и го поставяте на мястото на наименованието на цветовете, които сайта потдържа, в кода. Пример:

Код:
[color=red]текст[/color]
трябва да стане
Код:
[color=#9966cc]текст[/color]

В случая на мястото на red поставяме кодът на едно приятно лилаво, за да покажем къде се поставя тоя прословут код. Ето го и резултата:

Вместо текст ще стане текст

Съобщението ще бъде пуснато в някоя от темите за начинаещи или съвети, за да може линкът да ви е под ръка.

_________________

If everything that's new is a lie
It's that same damn morning
And the same damn sky


---
[Only admins are allowed to see this link]
Върнете се в началото Go down
http://dikka.deviantart.com
Проф. Силвър
Директор; Таланти
avatar

Posts : 1811
Join date : 21.04.2009
Age : 27
Location : Варненска локация някаква

За героя
Външен вид: Висока 1,65, стройна, с кожа по-бяла от тази на обикновен вампир. Кафяви очи, тънки устни, сърцевидно лице. Късите й до раменете, прави коси с тъмно червен цвят, стоят винаги завързани на кок на тила й когато работи.
Допълнително: Пръстенът и е с камък Оливин, представлява скелет на гарван, в чиито очи са поместени камъните.
Елемент: Въздух

ПисанеЗаглавие: Re: В помощ на начинаещия   Пон Юли 05, 2010 12:58 am

Как да редактирате полето "За героя" в профила си:

Влезте в настройките на профила (от бутона "профил" под логото) и от менюто изберете "За героя". Намира се най-вдясно. Ще ви излезе някакво съобщение на английски и бутон, на който пише Generate. Кликвате на бутона и вече имате три полета - Външен вид, Талант/Дух и Допълнително, разположени вдясно. Вляво има още едно - Image Management. Там можете да добавите линк към снимка на героя си, като гледайте да не е прекалено голяма, защото така ще разшири страницата и при преглед текста, въведен като описание, ще се свие.

Та значи, във Външен вид, логично, попълвате описанието на героя, като се стремите да отсеете само най-важното - това, което ще е полезно при писането на рп. Ако да речем при създаването на героя сте писали какви сладки трапчинки има и как очите му светят като звезди, можете да го пропуснете, но е желателно да се спомене ако има стар белег, прерязващ половината му лице. Така, информативно да се знае.
Като насоки: можете да поставите ръст, коса, особености за кожата (по-тъмна, по-светла), вълците да добавят с две думи и козината на върколашката си форма, да речем.

Минаваме нататък - Талант/Дух. Тук вампирите попълват способността си, а върколаците - вида на духа си пазител.

Допълнително - само за важни факти, които влияят на писането на роулплей с вас и за които няма място по-горе.


Отново ви призовавам - гледайте да сложите само най-важното. Тук от романи няма смисъл - идеята на тези описания е да са в помощ при писането на рп, за да не се ровите из темите с героите непрекъснато.

_________________

If everything that's new is a lie
It's that same damn morning
And the same damn sky


---
[Only admins are allowed to see this link]
Върнете се в началото Go down
http://dikka.deviantart.com
Sponsored content
ПисанеЗаглавие: Re: В помощ на начинаещия   

Върнете се в началото Go down
 
В помощ на начинаещия
Предишната тема Следващата тема Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Permissions in this forum:Не Можете да отговаряте на темите
 :: В началото :: Училище "Нореан"-
Идете на: