ИндексДобре дошли!Въпроси/ОтговориТърсенеПотребителиРегистрирайте сеВход

Share | 
 

 Правилник

Предишната тема Следващата тема Go down 
АвторСъобщение
Проф. Силвър
Директор; Таланти
avatar

Posts : 1811
Join date : 21.04.2009
Age : 27
Location : Варненска локация някаква

За героя
Външен вид: Висока 1,65, стройна, с кожа по-бяла от тази на обикновен вампир. Кафяви очи, тънки устни, сърцевидно лице. Късите й до раменете, прави коси с тъмно червен цвят, стоят винаги завързани на кок на тила й когато работи.
Допълнително: Пръстенът и е с камък Оливин, представлява скелет на гарван, в чиито очи са поместени камъните.
Елемент: Въздух

ПисанеЗаглавие: Правилник   Чет Апр 08, 2010 3:59 pm

Тази тема съдържа правилата на форума; начинът, по който се наказва при нарушаването им; правилата за провеждането на учебните часове; информация за професиите; правата и задълженията на други длъжности в Нореан.

---

Правилник на Нореан.

1. Основни правила за форума:
1.1. Писането на кирилица е задължително! Ако имате проблем с нея, можете да използвате онлайн кирилизатор, като например [Only admins are allowed to see this link] или [Only admins are allowed to see this link]
1.2. Правила за профилите:
а) Размерът на подписите да не е по-голям от 400х200px, или 500x100 (което ще рече, че ако подписът ви е по-дълъг, ще трябва да не е много висок);
б) Ако подписът се състои само от текст, то той не трябва да надвишава десет реда;
в) Ако подписът съдържа и текст, и картинка, то да не се прекалява и с двете. В такъв случай текста не трябва да надвишава три реда, а каритнката - 400х200рх;
г) Аватарът трябва да е с размери максимум 180x200px
д) Аватарът и подписът не трябва да съдържат сцени с насилие, порнография или обиди (това, че героите ви са вампири, не значи да напълните профилите си с кръв и насилие, все пак има и деца под 16 години във форума);
е) НЕ Е задължително профилът да отразява описанието на героя ви;
ж) В подписа или аватара не може да се съдържа реклама към сайтове и форуми на подобна тематика, били те вашите собствени или любими. ПОЗВОЛЕНО Е обаче да слагате линк към тях в полето за уебсайт в профила си.
з) В подписа е ПОЗВОЛЕНО да поставите линк към темата с описанието на героя ви.
1.3. Ученици имат право да създават теми САМО в свободната зона, освен ако не им бъде дадено специално разрешение от по-висока инстанция.
1.4. Забранени са използването на груб език, ругатни (без значение дали обиждате някого или просто ви е гот, обръщайте внимание на езика си, псувни няма да се толелират), както и обиди на етническа, религиозна основа или поради разминаване на мненията. Нормално е да се спори и дискутира, но ако преминете границата ще има наказания.
1.5. Забранен е спамът. Има специална тема за флууд, в която да се възползвате от тази опция. В останалите теми, ако се забележи навреме, ще се трие без предупреждение. Не сме много лоши хора, може на моменти да опрощаваме, но стане ли фрапиращо, темата ще се разчиства.
1.6. Всеки потребител има право на един герой. Ако преподавател изявява желание да има и герой-ученик (или обратното - ученик желае да получи преподавателско място) се позволява втори герой, но не можете да оценявате постовете си сами - ще се уговорите с някой колега да проверява само вашите постове, когато пишете в собствения си предмет.
1.6.1. Ако все пак един ден решите, че настоящият ви герой повече не ви задоволява и желаете да го смените - това е възможно. Но не чрез нова регистрация. Просто пратете ЛС на някого от ръководството. Името ви ще бъде сменено с това на новия герой и ще пуснете ново описание. В такъв случай обаче ще се наложи да започнете отново от първи курс и няма да запазите статуса си преди промяната.
1.6.2. Ръководството си запазва правото да откаже промяна на описанието на героя ако се иска системно или по друга основателна причина.

2. В училището се приемат само вампири и върколаци, чиито "нов живот" е започнал максимум шест месеца! В училището се приемат върколаци, вампири и полувампири.
2.1. Всеки нов герой първо трябва да бъде одобрен, чак след което има право да води рп в училището и да се записва за предмети. Неодобрени герои могат да пишат само в свободната зона.
2.1.1. При създаване на герой се ЗАБРАНЯВА използването на имена от книгите на Стефани Майер - "Здрач". Без значение дали можете да комбинирате "Бела" с "Майкълс" например.
Никакви: Бела, Едуард, Алис, Джаспър, Карлайл, Есме и други.
2.2. Ако герой не е одобрен, а към описанието му има забележки, редактирайте поста си. Няма смисъл да го пускате отново, само заради добавянето на един-два реда, или премахването на няколко грешки от описанието, да речем. След като редакциите са направени, преподавател ще го провери и ще ви одобри или ще добави нови забележки.
2.3. Задължително преди да създадете герой прочетете темите "Характеристики на видовете" и "Инструкции". И двете се намират в "Бюро герои".

3. Всички вампири и върколаци започват от първи курс, като няма никакво значение на колко години сте!

4. В училището е забранено вампири и върколаци да се бият или по какъвто и да е друг начин нараняват!
4.1. Двата вида са отделени в различни крила на училището, за да не се предизвикват нежелани конфликти. Можете да се развихрите единствено по време на "Спаси ме", но и там трябва да имате мярка!

5. Никой от видовете няма право да стъпва в крилото на другия вид!

6. Момичетата и момчетата нямат право да влизат (пишат) в спалните на противоположния пол!

7.Правила за роулплея:
7.1. Постовете да са дълги минимум пет реда (на резолюция 1280х720), несъдържащи емотикони (мястото им не е в роулплея);
7.2. Забранява се воденето на рп, тип "чат". Пояснявам - това ще рече, че не трябва да се концентрирате единствено върху репликите на героите, описвайте обстановката, мисли, чувства, действията на героите и на околните;
7.3. ЗАБРАНЕНО е използването на герои или сюжет от Здрач, Белязана, Академия за вампири, подобни и неподобни. Идеята не е да развием по различен начин историята на тези герои. Те вече си имат своята история, тук ще създавате ваша собствена;
7.4. Забранено е воденето на две или повече рп-та едновременно. Чак когато воденото в момента рп се завърши и се напише, че героя си е тръгнал от точка Х, може да започне ново рп на място У. Да се има в предвид, че това не касае учебните часове, играта "Спаси ме", екскурзии и подобни. В тях можете да пишете по всяко време, без да се влияете от роуплея, който водите из сградата. (н)
7.5. Забранено е използването на картинки в рп постовете, дори да са поставени като линк! Без значение дали в скоби или някоя дума от поста ще води до въпросната картинка. Забранено е използването на линкове както за учениците, така и за преподавателите. Всяко нарушение на това правило ще се наказва сурово.

Правила за Свободната зона:
1. Учениците могат да бъдат модератори на форумите от Свободната зона, но само ако имат повече от двайсет поста във въпросния форум.
2. Ако желаете да модерирате форум, първо трябва да сте уверени, че можете да свършите работата и че това не е просто моментна прищявка.
3. За да кандидатствате за място на модератор в свободната зона пишете на някого от ръководството, като не казвате просто "Искам това и това", а се обосновете с идеи за въпросния форум.
4. Модераторите на форумите са длъжни да се грижат за разнообразието на темите, както и да контролират тези, пускани от обикновените потребители. Това ще рече, че ако форумът запустява, трябва да измислят нови теми. Ако някой потребител реши да пусне тема, която по някакъв начин нарушава правилата на форума или не отговаря на тематиката на форума (да речем игра за филми във форум "Музика"), модераторът трябва да изтрие темата, обосновавайки се в един пост защо.
5. Както казах - трябва да се следи за спазването на правилата. Важи правилото за грубия език и т.н., подобни мнения да се трият без предупреждение.
6. Писането на кирилица е задължително и тук! Постове писани на латиница се трият без предупреждение! (като естествено, ако някой има проблем с кирилицата, но има нещо важно за казване, е логичен малко толеранс.)
7. Забранено е в заглавието на темата да използвате САМО ГЛАВНИ БУКВИ (така де, да поясним и визуално). На някои е ясно, на други не, че това се възприема като един вид повишаване на тон. По-лесно ще привлечете внимание към темата си, ако подберете правилно думите, с които ще я представите в заглавието и подзаглавието, от колкото ако захапете капса.
8. Модераторите въпреки всичко са под прякото ръководство на администраторите, така че последната дума в случай на несъгласие е наша.
9. Предметите, които от сега нататък ще се изучават в училище "Нореан".
Задължителни предмети:
- История (вампири и върколаци)

- Ловуване и Контрол (вампири)
- Уроци по човешки маниери (вампири)


- Трансформация и Контрол (върколаци)
- Митология (върколаци)


Избираеми предмети:
- Таланти (само вампири с талант, след втори курс)
- Бойни изкуства (вампири и върколаци)За момента това са правилата, които трябва да следвате. После да няма неразбрали и спорещи. При обновяване на правилата, добавяне или премахване на точки от правилника, ще бъдеде осведомявани, за да сте в крак с нещата.


-----
Освен това, при самата регистрация сте се заявили, че сте наясно със следния текст:

Създателите на този форум ще се стремят да следят за добрия тон на темите и постовете в тях, но всеки потребител носи отговорността за съдържанието на съобщенията си.

Ако бъде открит проблем или някой от потребителите е нарушил правилата на форума в пост, то всеки, който се чувства засегнат, може да докладва на ръководството на форума. Отговорно лице ще разгледа случая и ще се справи с проблема както сметне за нужно.

Регистрирайки се, вие се съгласявате, че няма да използвате форума за разпространение на лъжлив и клеветнически материал, или такъв, който е обиден, вулгарен, ненавистен, че няма да си позволявате тормоз над който и да е потребител. Забранени са освен това разпространението на порнография или подобни сайтове, както и нарушаваи личната свобода или законите.

Съгласявате се да не пускате материал, чиито права не ви принадлежат, без разрешението на собственика или информация и препратка към него.

Първите постове в темите за роулплей, самите теми, <История на Нореан>, характеристиките на вампири и върколаци, конспектите, учебниците и книгите в библиотеката, принадлежат на авторите им! Това се отнася и до системите, които ще разработим за таланти и духове.
Всяко тяхно разпространение и използване без съгласието на авторите и знанието на ръководството на Нореан е напълно забранено! При получаване на подобно разрешение, под текста задължително трябва да присъстват линкове към началната страница на Нореан и към страницата с контакти в профила на съответния потребител, автор на текста. В противен случай употребата се счита за кражба!
Ако някой от потребителите открие подобен на нашия форум и се осъмни в това, че нещо е копирано или откраднато от нас, незабавно да се обърне към ръководството на форума, за да можем да проверим случая и да преценим как ще се процедира по-нататък.

Моля и да обърнете внимание и на това, че нямамем претенции за каквито и да е било права върху сагата "Здрач", романите "Белязана", "Академия за вампири", "Реликвите на смъртните" или които и да е други книга или филм, свързани с вампири и върколаци. Играта е създадена използвайки сборен образ на митологични и съвременни представи за вампирите и върколаците. Играта не е създадена с цел каквито и да е облаги от използването на нечия история, а само за развлечение. В такъв случай е забранено използването на герои или сюжет от книгите.

ВАЖНО е да се отбележи, че това е фентъзи, нямащо никаква връзка с реалността. Форумът не подтиква и няма за цел да предизвика влечения към секти или подобни. Отново, това е ИГРА, която не бива да бъркате с реалността.


7.Нямате право на повече от един талант и един дух.
7.1. Правото да ги използват имат само тези, които притежават пръстен или амулет, с които да ги призовават и контролират;
7.2. Тези вещи ще получите ВЪВ ВТОРИ КУРС и нямате право да ги притежавате преди да ви бъдат дадени.
7.3. Може да има два еднакви таланта и два еднакви духа, ще зависят от характера на героите и няма да можете да си ги избирате.
- неактивно. Обработва се!

_________________

If everything that's new is a lie
It's that same damn morning
And the same damn sky


---
[Only admins are allowed to see this link]


Последната промяна е направена от Проф. Силвър на Пон Сеп 12, 2011 1:17 am; мнението е било променяно общо 20 пъти
Върнете се в началото Go down
http://dikka.deviantart.com
Проф. Силвър
Директор; Таланти
avatar

Posts : 1811
Join date : 21.04.2009
Age : 27
Location : Варненска локация някаква

За героя
Външен вид: Висока 1,65, стройна, с кожа по-бяла от тази на обикновен вампир. Кафяви очи, тънки устни, сърцевидно лице. Късите й до раменете, прави коси с тъмно червен цвят, стоят винаги завързани на кок на тила й когато работи.
Допълнително: Пръстенът и е с камък Оливин, представлява скелет на гарван, в чиито очи са поместени камъните.
Елемент: Въздух

ПисанеЗаглавие: Re: Правилник   Чет Апр 08, 2010 3:59 pm

Наказания

Наказанията стават по преценка на администраторите, при нарушаване на правилата. Освен това запазват правото си да накажат всеки по всяко време с друга основателна причина, която ще му бъде обяснена. Това става чрез отнемане на точки за вида, рп задачи, бан (от няколко дена до постоянен).

При нарушаване на правилата от т.9 (правила за роулплея), ще бъдете наказвани по усмотрение на преподавател. При системно нарушаване на правилото (повече от три пъти) освен рп наказание, ще се налага по-сурово наказание.

Ако се разбере, че потребител има два акаунта без позволение от ръководството или рекламира друг форум използвайки системата за лични съобщения, ще бъде наказан строго. Повече информация за това в следващия пост.

_________________

If everything that's new is a lie
It's that same damn morning
And the same damn sky


---
[Only admins are allowed to see this link]


Последната промяна е направена от Проф. Силвър на Пет Авг 26, 2011 8:14 pm; мнението е било променяно общо 9 пъти
Върнете се в началото Go down
http://dikka.deviantart.com
Проф. Силвър
Директор; Таланти
avatar

Posts : 1811
Join date : 21.04.2009
Age : 27
Location : Варненска локация някаква

За героя
Външен вид: Висока 1,65, стройна, с кожа по-бяла от тази на обикновен вампир. Кафяви очи, тънки устни, сърцевидно лице. Късите й до раменете, прави коси с тъмно червен цвят, стоят винаги завързани на кок на тила й когато работи.
Допълнително: Пръстенът и е с камък Оливин, представлява скелет на гарван, в чиито очи са поместени камъните.
Елемент: Въздух

ПисанеЗаглавие: Re: Правилник   Чет Апр 08, 2010 3:59 pm

И едно правило, което си заслужава лично свое мнение, отделно от останалите, за да сме сигурни, че ще бъде забелязано - забранено е рекламирането на други форуми чрез ЛС или какъвто и да е било друг вид спам! Ако сте прочели правилника, то знаете, че не можете и да ги поставяте като част от подписите си. Единственото място за подобна реклама е полето за уебсайт в профила си. (ако се не лъжа пише "Любима страница", но вие сте умни деца, ще схванете принципа).

Ако подобно нарушение бъде установено, то наказанията са сурови! При първо нарушение - едномесечен бан! Това ще рече, че профилът ви ще бъде замразен за месец. При следващ обаче подаден сигнал и доказана вина, ще бъдете баннати перманентно!

Не подлежи на обжалване.

Нещо подобно важи и за създаването на два или повече героя, без да бъде поискано разрешение, без да има основателна причина за създаването. Тогава новият герой ще се замрази до изясняване на ситуацията. Ако случката се повтори - баннва се за месец и оригиналния герой. Ако се потрети - няма да има следващ герой, защото няма да можете да влизате във форума перманентно.

_________________

If everything that's new is a lie
It's that same damn morning
And the same damn sky


---
[Only admins are allowed to see this link]


Последната промяна е направена от Проф. Силвър на Пет Авг 26, 2011 8:07 pm; мнението е било променяно общо 3 пъти
Върнете се в началото Go down
http://dikka.deviantart.com
Проф. Силвър
Директор; Таланти
avatar

Posts : 1811
Join date : 21.04.2009
Age : 27
Location : Варненска локация някаква

За героя
Външен вид: Висока 1,65, стройна, с кожа по-бяла от тази на обикновен вампир. Кафяви очи, тънки устни, сърцевидно лице. Късите й до раменете, прави коси с тъмно червен цвят, стоят винаги завързани на кок на тила й когато работи.
Допълнително: Пръстенът и е с камък Оливин, представлява скелет на гарван, в чиито очи са поместени камъните.
Елемент: Въздух

ПисанеЗаглавие: Re: Правилник   Чет Апр 08, 2010 4:00 pm

1. Учебната година продължава десет седмици. За това време трябва да бъдат предадени шест урока, а два часа трябва да бъдат отделени за преговор и годишен изпит.
2. Преподавателят решава под какъв вид да бъдат домашните задания по предмета му – практика, въпроси, есе. Също така всеки преценява дали иска или не в домашното да присъства рп и как то ще влияе (ако въобще ще влияе) на крайната оценка от заданието.
3. За домашните задължително се поставя срок за предаване! По преценка на преподавателя може да бъде от четири до седем дена след задаване на домашната задача, ще бъде упоменавано при даването на самата задача. Преподавателя решава дали да приеме домашно, предадено по-късно, и дали ще ощетява по някакъв начин непредаването в срок. Освен това ако използвате копиран текст без редакция, който да бие на очи, ще получавате слаб! Без значение рп-то ви.
4. През годината всеки преподавател трябва да даде минимум три домашни задачи!
5. За да премине един ученик по предмет, то трябва да е взел участие в поне половината часове (4), да е предал поне две от зададените домашни и да е предал годишен изпит. За да премине в следващия курс ученикът трябва да е преминал минимум по всички записани предмети без един.
6. След края на учебната година е възможно, но не задължително, да се осигури поправителна сесия за тези, които не са успели да предадат изпитите си. Тя ще бъде с различни въпроси от тези, дадени на годишния изпит, но до нея ще бъдат допуснати само ученици, които имат нужния брой оценки през годината!
7. По всеки предмет се обявяват отличници – това са учениците, завършили с оценка минимум 5.50. Учениците получават по 20т. за всеки предмет, по който са станали отличници.
8. Преминалите с редовен изпит по всички записани предмети и краен среден успех 5.50 получават допълнително по 100т. за вида си и 100 норинга стипендия.
9. Преминалите през поправителна сесия нямат право на тези награди., без значение какви оценки са получили на поправителните, но могат да получат 20-те точки от отличие по предмет, по който са преминали в срок.
10. Наваксването е възможно при по-дълго отсъствие, като пропуснатите задачи се предават по ЛС на преподавателя, а не се пишат в темата, за да не разкъсват настоящето рп по предавания урок.
11. Ако се забележи, че някой от талантите граничи с пауърплея (контролирате всичко и всички без никой да може да ви докосне), то ще ви бъде направена забележка да го промените.
12. Квотите.
- Квотите за талантите ще бъдат 10 на брой, на всяка учебна година, като за тях шанс ще имат само редовни и успешно завършили първи курс герои.
- Квотите на полувампирите. В Нореан ще бъдат избрани 3 полувампира на учебна година. Тяхната подготовка няма да се различава по нищо с това, на нормалните вампири. Ще бъдат отделени в друг участък на замъка - т.е. общата им стая и спалните.
- Ако има повече от трима, които искат героят им да бъде полувампир, ще получат задача, с която да се справят чрез рп. С резултатите ще се изберат тримата най-добри.
13. Забранено е на завършили и учащи в Нореан вампири да СЪЗДАВАТ полувампири. Да, ние ще обучаваме такива, ако има такива, създадени по света, но няма да толерираме тяхното размножаване. За нарушение на това правило, наказанието ще бъде сериозно.
14. Таланти ще получават само 10 човека на година, завършили успешно първи курс. Ще бъдат избирани в зависимост от нивото му на рп. Избора на талант ще бъде свободен, но дублажи няма да има. Т. е два еднакви таланта няма да има. Ще се следи строго всеки да има индивидуален талант.
- Всеки второкурсник ще получи задачи, с които да "заслужи" таланта си. Задачите ще бъдат три на брой и всяка от тях ще подготви героя за използването на таланта му.

*неактивни в момента*
- Получилите талант могат да пуснат рп-то с това как го откриват в някоя от темите в "Нореан" или "Около Нореан"
11. Преминалите във втори курс (без значение дали с редовен или поправителен изпит) ще могат да се запишат за талант. Следователно първокурсниците нямат право на талант!
- Записването ще стане в срок от една седмица.
- Ще бъдат допуснати само хора, които имат среден успех петица (мин. 4.50) за годината и изиграли са поне две доброволни рп-та извън часовете.

- Талантите не могат да се дублират! Могат да са подобни, но трябва да имат поне две разлики.
- След като сте се записали трябва да предадете рп на проф. Търнър с това как героя открива таланта си. Действието задължително трябва да се развива в “Нореан” или “Около Нореан”, тъй като все още не ви е позволено да ходите по-далеч. Ще бъдете оценени и ще се прецени дали заслужавате или не да имате талант (на базата на ниво на рп-то, идея за това как за пръв път се проявява таланта, спазване на правилата за писане!)
- Талант ще бъде даван на максимум петнадесет човека на година, тъй като се смята, че това е рядка дарба
- Ако не успеете да получите талант при преминаването от първи във втори курс, ще получите още един шанс при преминаването от втори в трети, на същия принцип.

_________________

If everything that's new is a lie
It's that same damn morning
And the same damn sky


---
[Only admins are allowed to see this link]
Върнете се в началото Go down
http://dikka.deviantart.com
Проф. Силвър
Директор; Таланти
avatar

Posts : 1811
Join date : 21.04.2009
Age : 27
Location : Варненска локация някаква

За героя
Външен вид: Висока 1,65, стройна, с кожа по-бяла от тази на обикновен вампир. Кафяви очи, тънки устни, сърцевидно лице. Късите й до раменете, прави коси с тъмно червен цвят, стоят винаги завързани на кок на тила й когато работи.
Допълнително: Пръстенът и е с камък Оливин, представлява скелет на гарван, в чиито очи са поместени камъните.
Елемент: Въздух

ПисанеЗаглавие: Re: Правилник   Вто Авг 16, 2011 5:22 pm

На вниманието на всички завършили!

Въвеждаме още една екстра във ваша полза.
Професии в Нореан.

Всяка професия е различна сама по себе си и всяко следващо ниво, което ще качвате от дадената професия ще бъде по-трудно от досегашното. Тъъъ.. ето ги.

1. Охрана!

Охраната е вампир или върколак, който извършва защитнически услуги срещу пари в Нореан или за частно лице. Те пребивават в Нореан през повечето време (в ролята на защитници на училището, работят за директора), но могат да бъдат наети и като нечия лична охрана. Могат да пишат рп-та навсякъде в Нореан, като с тях могат да се пишат съвместни рп-та от по-важно значение /като Масови рп-та и т.н./

Задачите, които ще получава кандидат-охранителят ще са 10 на брой, както при всички други професии. В началният етап ще получи ранг начинаещ/младши докато постепенно изкачва нивата и се усъвършенства в професията.
Необходими статистики:
 • 70 по сила, бързина и ловкост
 • трето ниво по контрол


2. Рефер.
Реферът е човек, изпълнил задачите си по начин, показваш високите му познания за граматика и пунктуация.. и имащ интересни идеи. Трябва да притежава обективност и да знае правилата за правилно писане на Рп.
Трябва да е спечелил ПОНЕ един мач в „Спаси ме”. Ако кандидатът не е изпълнил това условие, то ще му се намери противник за да проведе състезание в „Спаси ме”, като условието да получи професията е да победи.

Реферът трябва да владее добре правилата за правопис, граматика и пунктуация, тъй като ще ги оценява. Да пише динамично и интригуващо, да запазва интереса до края на постовете си. Ще оценяваме най-вече това у вас, тъй като по-късно вие ще трябва да го оценявате у другите, поради което задачите са свързани повече с проверяване нивото ви на Роулплей, а не изпълняване на задълженията като рефер на героя ви.
Необходими статистики:
 • трето ниво контрол
 • 50 точки бързина, сила, ловкост и интелигентност


3. Касиер в Банка „Нортън”
Касиерите отговарят за воденето на сметки в банката на Нортън, отчитат награди и покупки. Негова задача е да редактира трезорите /отделните сметки в банката/.
Необходими статистики:
 • 50 точки контрол


4. Собственик на магазин в Нортън/Оравита/Арагон
Собственик или притежател на магазин. Получавате магазин в посочените градове, който да можете да притежавате, но първоначално /докато се обучавате/ сте просто „управител” и едва след като завършите етапа на обучение ще станете собственик.
Собственикът на магазин се грижи за подредбата, изгледа и стоките в съответният магазин. Вие решавате какво да се продава, как, на каква цена и т.н. Ще можете да го престроите както искате /да слагате изображения, описанията да са ваши и т.н./
Ваше право ще е да наблюдавате провеждащите се рп-та в магазина, като ще можете и да организирате такива там /може дори и срещу парично възнаграждение, като разбира се самото възнаграждение ще се тегли от вашата сметка/.
Важно!!! Ако имате желание и идея дори може да ви бъде позволено да отворите свои магазин /по ваша идея/, но за това също ще ви трябва разрешението на ръководството, като отново ще преминете етапа на обучение.
Необходими статистики:
 • 50 точки контрол


5. Наказател.
Наказателите обикалят местността и изпълняват задачи, дадени им от чистокръвните вампири и върколаци. Те се отчитат отново пред тях. Тяхната задача е да следят за нарушения в правилата и разбира се да налагат наказания, съответстващи на нарушенията. Занимават се с издирване на информация за наказания и т.н. Предават предупреждения преди наказанието, като това е само в случай, че стореното може да се поправи с предупреждение.
Необходими статистики:
 • трето ниво контрол
 • 70 точки бързина, сила, ловкост и интелигентност


6. Преподавател в Нореан:
По принцип когато ни трябват преподаватели обявяваме със съобщение, но ако има желаещи след като завършите можете да заемете и някоя от преподавателските длъжности в Нореан. Тук задачи няма да имате, но ще трябва да напишете примерен урок в рамките на поне 2 страници, в който практикувате като преподавател по избраният предмет, както и поне една година да сте били отличник по него. За другите подробности ще трябва да се свържете с нас.
Необходими статистики:
 • трето ниво контрол и интелигентност


7. Библиотекар в Нореан:
Библиотекарят е човек, който държи библиотеката в юздите си. Което ще рече, че под зоркият му поглед никой дори не си помисля да проникне в забраненият отдел, просто защото цени живота си прекалено много.
Тази професия също няма задачи /за сега/, но за да заемете тази позиция след като завършите, трябва да имате много добро ниво на рп. Библиотекарят участва в рп-та във Библиотеката /част от масови рп-та и т.н./, като получава заплата и се грижи за реда в Библиотеката.
Необходими статистики:
 • трето ниво интелигентност
 • 50 точки контрол
Изяснение, доразяснения и пояснения.
Свързани с професиите и завършилине, естествено, що за въпрос. Какво ново и с необходимост от -нения виждате наоколо освен това?
Някои неща ще се повторят, но явно е необходимо.

Та. Първо - можете да имате свой дом в Румъния. Естествено, нямате право да прекалявате с лукса. Героите ви вече не спазват правилника в Нореан, а правилата на чистокръвните вампири и върколаци, така че за нарушения на законите на вида си ще бъдете наказвани. Ще живеете там, ще пишете роулплей там и в Нортън. Можете да пишете и в Нореан, но с конкретна причина, не може просто да се разхождате по коридорите както до момента.

Та, второ. В Нортън няма домове. Няма да имате къщи там, ако работите там. Ще се водите на квартира или както иначе го измислите, но вие не живеете там постоянно, позволено ви е да създавате домове само в контролирани зони, които са тези в Румъния.

Та, отново, трето - вече за професиите. Вие не се обучавате. След като си изберете професия и започнете да изпълнявате задачите си, вие вече сте назначени. Ще имате някаква заплата, която както стипедниите и преподавателските заплати, ще се изплаща в края на учебна година в Нореан, за да ни се улесни живота с отчитането на периодите. В постовете си ще изпълнявате задачата, която получавате на лично съобщение, но това не означава, че реално шефът ви ви дава задача. Това са по-скоро ситуации, в които ви поставяме, и които водят до развиването на познания за професията ви. Един вид, тренира ви за това да заслужите титлата си.

Следващо там, което се води. Нямате право да разпространявате задачите, които получавате като съобщение. Те са си ваши, за вас си, да не съм видяла/чула/прочела нещо от типа "ох, ама да знаеш, тая задача ми е най-трудна, трябва да направя това и това, дай ми идеи". Това, което трябва да направите, си е за вас. "Това и това" да си стои в кутията ви и да не излиза от там във вид, различен от рп.

И спирам да броя. В началото на всеки пост пишете кой номер е задачата ви, не копирате целия текст, не копирате заглавия, ако ги има, не копирате повече от тази информация. Само номерче и това е. След изпълнението й изпращате линк на този, който ви е дал заданието, за да провери и оцени поста.


Относно собствениците на магазини - те започват като управители в съответния магазин, т.е. са само работници. Имате си шеф, продавате си в магазина и това е, докато не изпълните задачите си. С всяка задача ще се покачва определено ниво, стигнете ли десето - имате си магазин. Важно - както стана ясно, това не е обучение за магазинер, вие вече работите в определен магазин и получавате правото да го ръководите. Изберете ли магазин в началото - оставате в него до края и след него.
Ще имате право да го преобразувате след наше одобрение - да напишете ценови листи, нови описания, да измисляте промоции, и ще започнете да печелите от покупките в него. Няма да сте длъжни да се включвате във всяко рп в темата, макар че хората ще отчитат факта, че вие сте собственик и се навъртате наоколо. Имате право да пишете когато решите, но не прекъсвайте ничие рп без да сте получили съгласие да се намесвате. Нямате право да пазарите от себе си, естествено.

_________________

If everything that's new is a lie
It's that same damn morning
And the same damn sky


---
[Only admins are allowed to see this link]
Върнете се в началото Go down
http://dikka.deviantart.com
Проф. Силвър
Директор; Таланти
avatar

Posts : 1811
Join date : 21.04.2009
Age : 27
Location : Варненска локация някаква

За героя
Външен вид: Висока 1,65, стройна, с кожа по-бяла от тази на обикновен вампир. Кафяви очи, тънки устни, сърцевидно лице. Късите й до раменете, прави коси с тъмно червен цвят, стоят винаги завързани на кок на тила й когато работи.
Допълнително: Пръстенът и е с камък Оливин, представлява скелет на гарван, в чиито очи са поместени камъните.
Елемент: Въздух

ПисанеЗаглавие: Re: Правилник   Вто Авг 16, 2011 5:33 pm

Длъжност ПРЕФЕКТ.

Трябва да притежава следните качества:

- Да е редовен посетител на форума!
- Да знае как се борави с форум, да има ако не добри, то поне начални познания;
- Да има желание за работа;
- Да е креативен при изпълнение;

Правомощия и задължения на Префекта:
- Първоначално ще бъде само един, с течение на времето ще видим;
- Ще чисти темите и ще се занимава с оправянето и разчистването на архивите;
- Ще следи да изпълнението на правилата при Рп-то /другите правила ще си ги следим ние/;
- Ще налага наказания за нарушаване на правилата и ще има правото да дава и отнема точно за съответните наказания;
- Ще получи и други права свързани с форума;
- Ще получава и 100 норинга годишно за изпълнението на длъжността.

_______


Длъжност РЕФЕР в игрите Спаси Ме.

Трябва да притежава следните качества:
- Да е редовен посетител на форума;
- Да има добри познания при правописа и въобще при основните правила в родната реч;
- Да е запознат с всички правила на играта /от броя на постовете, та чак до позволените удари и т.н./;
- Да е обективен;
- При спорове или несъгласие от нечия страна ще трябва да е способен да обоснове оценката.

Правомощия и задължения на Рефера:
- Следи за спазването на правилата на играта;
- Обявява победителя на всеки мач, като дава рецензия за постовете на всеки от играчите;
- Обновява статистиките на играчите /Победи и загуби/;
- Отчита резултатите от мачовете /или в края на уч. година или след всеки мач/;
- В края на учебната година нанася класацията в темата за постижения;
- Получава заплата 250 норинга додишно /т.е. половин преподавателска заплата/.


_______


Длъжност МЕТЕОРОЛОГ

Трябва да притежава следните качества:
- Да е редовен и сериозен потребител, без значение дали е ученик или преподавател;
- Да може да описва добре;
- Да знае от къде да си набавя информация.

Правомощия и задължения на Метеоролога:
- Да публикува веднъж седмично прогнозата за времето;
- Да публикува веднъж месечно прогноза за пълнолунията;
- Получава заплата 150 норинга годишно.

_________________

If everything that's new is a lie
It's that same damn morning
And the same damn sky


---
[Only admins are allowed to see this link]
Върнете се в началото Go down
http://dikka.deviantart.com
Проф. Търнър
Зам. Директор; ЛиК
avatar

Posts : 1900
Join date : 20.07.2009

За героя
Външен вид: Средна на ръст, стройна. Променена на 23г. Бяла кожа и кърваво червени очи. Косата й е дълга до кръста, пепеляво руса, черна, или бяла... зависи как иска да изглежда.
Допълнително: Пише песни за пиано, обича да се занимава с коли, за предпочитане скъпи и лъскави.
Елемент:

ПисанеЗаглавие: Re: Правилник   Нед Дек 02, 2012 2:16 am

Ето една добавка към новите правила.

- Квотите.
1. Квотите за талантите ще бъдат 10 на брой, на всяка учебна година, като за тях шанс ще имат само редовни и успешно завършили първи курс герои.

2. Квотите на полувампирите. В Нореан ще бъдат избрани 3 полувампира на учебна година. Тяхната подготовка няма да се различава по нищо с това, на нормалните вампири. Ще бъдат отделени в друг участък на замъка - т.е. общата им стая и спалните.
- Ако има повече от трима, които искат героят им да бъде полувампир, ще получат задача, с която да се справят чрез рп. С резултатите ще се изберат тримата най-добри.

3. Забранено е на завършили и учащи в Нореан вампири да СЪЗДАВАТ полувампири. Да, ние ще обучаваме такива, ако има такива, създадени по света, но няма да толерираме тяхното размножаване. За нарушение на това правило, наказанието ще бъде сериозно.


_________________

Попитах миналото си:
- Коя съм?
То ми отговори:
- Утре ще си минало...
Попитах бъдещето си:
- Коя съм?
То ми отговори:
- Вчера щеше да си бъдеще...
Настоящето ме хвана за ръка и ме поведе,
защото ме познаваше добре.
Понечих да го попитам, а то сложи пръст на устата ми и каза:
- Ти си! Не спирай...


Dikka's Fan Club
Върнете се в началото Go down
http://norean.vampire-legend.com/index.htm
Проф. Търнър
Зам. Директор; ЛиК
avatar

Posts : 1900
Join date : 20.07.2009

За героя
Външен вид: Средна на ръст, стройна. Променена на 23г. Бяла кожа и кърваво червени очи. Косата й е дълга до кръста, пепеляво руса, черна, или бяла... зависи как иска да изглежда.
Допълнително: Пише песни за пиано, обича да се занимава с коли, за предпочитане скъпи и лъскави.
Елемент:

ПисанеЗаглавие: Re: Правилник   Нед Дек 02, 2012 2:20 am

Още една добавка, но този път от друго естество.

1. При създаване на герой се ЗАБРАНЯВА използването на имена от книгите на Стефани Майер - "Здрач". Без значение дали можете да комбинирате "Бела" с "Майкълс" например.
Никакви: Бела, Едуард, Алис, Джаспър, Карлайл, Есме и други.

П.С. Не знам дали сме го добавили вече като правило. Ако го има, игнорирайте това, че е добавено втори път.

_________________

Попитах миналото си:
- Коя съм?
То ми отговори:
- Утре ще си минало...
Попитах бъдещето си:
- Коя съм?
То ми отговори:
- Вчера щеше да си бъдеще...
Настоящето ме хвана за ръка и ме поведе,
защото ме познаваше добре.
Понечих да го попитам, а то сложи пръст на устата ми и каза:
- Ти си! Не спирай...


Dikka's Fan Club
Върнете се в началото Go down
http://norean.vampire-legend.com/index.htm
Проф. Търнър
Зам. Директор; ЛиК
avatar

Posts : 1900
Join date : 20.07.2009

За героя
Външен вид: Средна на ръст, стройна. Променена на 23г. Бяла кожа и кърваво червени очи. Косата й е дълга до кръста, пепеляво руса, черна, или бяла... зависи как иска да изглежда.
Допълнително: Пише песни за пиано, обича да се занимава с коли, за предпочитане скъпи и лъскави.
Елемент:

ПисанеЗаглавие: Re: Правилник   Пон Дек 01, 2014 3:23 am

Добавка към Професиите, Историята на Нореан, в това число и към Историята на бъдещите постъпили ученици в училището.

Професия „Пазител”:

Характеристики:
За да бъде Пазител, всеки вампир/върколак трябва да е преминал обучение в училище „Нореан”. Няма да бъдат одобрявани кандидатури на незавършили, прекъснали или въобще необучавани вампири/върколаци. Необходимо е да притежава много високо ниво на физическа подготовка, тъй като в много от случаите се налага налагане на сила при довеждането на новосъздадените вампири и върколаци.

Всеки потенциален Пазител ще преминава кратък курс от няколко задачи:
- Бойни изкуства – изпит срещу реален и добре подготвен противник
- Ловуване и Откриване – използване на техника за проследяване и намиране


Задължения: Задачата на Пазителите е да ОТКРИВАТ и съпровождат до „Нореан” новотрансформирани и новородени. Често пъти може да се наложи това довеждане да се случи насилствено. Много от новородените и новотрансформирани бъдещи ученици на „Нореан” не биха се съгласили да им бъде нарушен покоят и те да бъдат затворени насила и обучавани. Това от своя страна налага и много добрата физическа подготовка на Пазителите, както вече беше споменато.
Всеки Пазител има изричното позволение на Директора и Зам. Директора на „Нореан”  да доведе насила отритите вампири/върколаци. На Пазителите също ще бъде позволено да използват оръжия при отвеждането на вампири и върколаци. Това обаче не значи, че ще им бъде позволено да убиват! При налагащи това ситуации, Пазителите ще могат да използват и оръжия за налагането на сила, но единственото, което ще могат да предизвикват  е зашеметяване, но в никой (или изключително рядко и то със съгласие - смърт).
Само Пазители с много големи опит и подготовка могат да работят сами. В противен случай, Пазителите ще работят в екипи от по 4 до 6 души.

За всеки новооткрит вампир ще бъде изпращан екип Пазители (изцяло от вампири)
За всеки новооткрит върколак ще бъде изпращан екип Пазители (изцяло от върколаци)


Важно!!!

Пазителите ще получават заповеди, задачи и помощ единствено от Ръководството на НОРЕАН. Те практически ще бъдат част от Нореан, тъй като важната задача за намирането и довеждането на новосъздадените видове е тяхна.
Пазители ще бъдат вампири и върколаци на възраст над 20 години преди трансформацията. Също така задължително условие ще бъде да са завършили „Нореан”, както и кратък курс за подготовка.

Когато не са на мисия, Пазителите ще имат както време за тренировки, подготовка, така и свободно време. Ще получават заплата в трезора на Нореан. Ще имат право на жилище „Около Нореан” или в „Нортън” (по избор).

Строго забранено е:
- Пазителите да имат близки отношения с вампири и върколаци, обучавани в Нореан.

Необходими статистики:

• трето ниво контрол
• 50 точки бързина, сила, ловкост и интелигентност


П.П.
За сега е това, но си запазвам правото на промяна по всяко време, когато счета за необходимо.
Поздрави.
Е. Търнър.

_________________

Попитах миналото си:
- Коя съм?
То ми отговори:
- Утре ще си минало...
Попитах бъдещето си:
- Коя съм?
То ми отговори:
- Вчера щеше да си бъдеще...
Настоящето ме хвана за ръка и ме поведе,
защото ме познаваше добре.
Понечих да го попитам, а то сложи пръст на устата ми и каза:
- Ти си! Не спирай...


Dikka's Fan Club
Върнете се в началото Go down
http://norean.vampire-legend.com/index.htm
Sponsored content
ПисанеЗаглавие: Re: Правилник   

Върнете се в началото Go down
 
Правилник
Предишната тема Следващата тема Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Permissions in this forum:Не Можете да отговаряте на темите
 :: В началото :: Училище "Нореан"-
Идете на: