ИндексДобре дошли!Въпроси/ОтговориТърсенеПотребителиРегистрирайте сеВход

- Условия за регистрация


Въпреки, че администраторите и модераторите на този форум ще се опитат да премахнат или да променят възмжно най-бързо всеки материал, носещ вреда, невъзможно е да бъдат прегледани всички съобщения. Вие разбирате, че всички съобщения на тези форуми изразяват личното мнение на съответните им автори, а не на администраторите, модераторите или уебмастъра (като изключим съобщенията, пуснати от тези хора), и следователно те не носят никаква отговорност.

Приемате се да не пишете никакъв груб, неприличен, вулгарен, заплашителен, сексуално-ориентиран или всякакъв друг материал, който нарушава законите. Такова поведение може да доведе до моменталното и постоянното ви изгонване от форумите (както и уведомяването на вашия доставчик). IP адресите, от които са направени всички съобщения се записват и могат да бъдат използвани в такива случаи. Приемате, че уебмастъра, администратора и модераторите на този форум имат правото да премахват, променят или заключват всяка тема по всяко време, ако намерят за уместно. Като потребител одобрявате записването на всяка информация, която въведете, във база данни. Въпреки, че тази информация няма да бъде предоставяна на трети страни без вашето одобрение, уебмастъра, администратора и модераторите на този форум не могат да бъдат отговорни за всякакви хакерски атаки, които могат да доведат до разкриване на данните.

Тази форум система използва cookies, за да записва информация на вашия компютър. Тези cookies не съдържат никаква информация за вас; използват се само за да подобрят функционалността на форумите. Мейл адреса ви се използва само за потвърждение на детайлите по регистрацията и паролата ви (и за изпращане на нови пароли, ако случайно забравите текущата си).

Избирайки Съгласен съм... вие приемате горепосочените условия

Правила на форума


Моля да отделите един момент за да прегледате правилата, изписани по-долу. Ако сте съгласни с тях и желаете да продължите с регистрацията, натиснете бутона "Регистриране". За да се откажете от регистрацията, напуснете страницата.

Тематиката на форума изисква потребителите да са поне над 12 годишна възраст. Желателно е минималната възраст на регистрираните да бъде 14 години. Всеки потребител сам носи отговорността, ако е под тази вързаст.

Създателите на този форум ще се стремят да следят за добрия тон на темите и постовете в тях, но всеки потребител носи отговорността за съдържанието на съобщенията си.

Ако бъде открит проблем или някой от потребителите е нарушил правилата на форума в пост, то всеки, който се чувства засегнат, може да докладва на ръководството на форума. Отговорно лице ще разгледа случая и ще се справи с проблема както сметне за нужно.

Регистрирайки се, вие се съгласявате, че няма да използвате форума за разпространение на лъжлив и клеветнически материал, или такъв, който е обиден, вулгарен, ненавистен, че няма да си позволявате тормоз над който и да е потребител. Забранени са освен това разпространението на порнография или подобни сайтове, както и нарушаваи личната свобода или законите.

Съгласявате се да не пускате материал, чиито права не ви принадлежат, без разрешението на собственика или информация и препратка към него.

Първите постове в темите за роулплей, самите теми, <История на Нореан>, характеристиките на вампири и върколаци, конспектите, учебниците и книгите в библиотеката, принадлежат на авторите им! Това се отнася и до системите, които ще разработим за таланти и духове.

Всяко тяхно разпространение и използване без съгласието на авторите и знанието на ръководството на Нореан е напълно забранено! При получаване на подобно разрешение, под текста задължително трябва да присъстват линкове към началната страница на Нореан и към страницата с контакти в профила на съответния потребител, автор на текста. В противен случай употребата се счита за кражба!

Ако някой от потребителите открие подобен на нашия форум и се осъмни в това, че нещо е копирано или откраднато от нас, незабавно да се обърне към ръководството на форума, за да можем да проверим случая и да преценим как ще се процедира по-нататък.

Моля и да обърнете внимание и на това, че нямамем претенции за каквито и да е било права върху сагата "Здрач", романите "Белязана", "Академия за вампири", "Реликвите на смъртните" или които и да е други книга или филм, свързани с вампири и върколаци. Играта е създадена използвайки сборен образ на митологични и съвременни представи за вампирите и върколаците. Играта не е създадена с цел каквито и да е облаги от използването на нечия история, а само за развлечение. В такъв случай е забранено използването на герои или сюжет от книгите.

ВАЖНО е да се отбележи, че това е фентъзи, нямащо никаква връзка с реалността. Форумът не подтиква и няма за цел да предизвика влечения към секти или подобни. Отново, това е ИГРА, която не бива да бъркате с реалността.


Следва правилникът на Нореан.

1. Основни правила за форума:

1.1. Писането на кирилица е задължително! Ако имате проблем с нея, можете да използвате онлайн кирилизатор, като например http://forum.abv.bg/abv/lat2cyr.php или http://2cyr.com/

1.2. Правила за профилите:

а) Размерът на подписите да не е по-голям от 400х200px, или 500x100 (което ще рече, че ако подписът ви е по-дълъг, ще трябва да не е много висок);

б) Ако подписът се състои само от текст, то той не трябва да надвишава десет реда;

в) Ако подписът съдържа и текст, и картинка, то да не се прекалява и с двете. В такъв случай текста не трябва да надвишава три реда, а каритнката - 400х200рх;

г) Аватарът трябва да е с размери максимум 180x200px

д) Аватарът и подписът не трябва да съдържат сцени с насилие, порнография или обиди (това, че героите ви са вампири, не значи да напълните профилите си с кръв и насилие, все пак има и деца под 16 години във форума);

е) НЕ Е задължително профилът да отразява описанието на героя ви;

ж) В подписа или аватара не може да се съдържа реклама към сайтове и форуми на подобна тематика, били те вашите собствени или любими. ПОЗВОЛЕНО Е обаче да слагате линк към тях в полето за уебсайт в профила си.

1.3. Ученици имат право да създават теми САМО в свободната зона, освен ако не им бъде дадено специално разрешение от по-висока инстанция.

1.4. Забранени са използването на груб език, ругатни (без значение дали обиждате някого или просто ви е гот, обръщайте внимание на езика си, псувни няма да се толелират), както и обиди на етническа, религиозна основа или поради разминаване на мненията. Нормално е да се спори и дискутира, но ако преминете границата ще има наказания.

1.5. Забранен е спамът. Има специална тема за флууд, в която да се възползвате от тази опция. В останалите теми, ако се забележи навреме, ще се трие без предупреждение. Не сме много лоши хора, може на моменти да опрощаваме, но стане ли фрапиращо, темата ще се разчиства.

1.6. Всеки потребител има право на един герой. Ако преподавател изявява желание да има и герой-ученик (или обратното - ученик желае да получи преподавателско място) се позволява втори герой, но ученикът не може да участва в предмета на преподавателя. По него ще преминава служебно;

1.6.1. Ако все пак един ден решите, че настоящият ви герой повече не ви задоволява и желаете да го смените - това е възможно. Но не чрез нова регистрация. Просто пратете ЛС на някого от ръководството. Името ви ще бъде сменено с това на новия герой и ще пуснете ново описание. Ваш ще бъде изборът дали ще продължите от същия курс или ще започнете отново от първи.

1.6.2. Ръководството си запазва правото да откаже промяна на описанието на героя ако се иска системно или по друга основателна причина.


2. В училището се приемат само вампири и върколаци, чиито "нов живот" е започнал максимум шест месеца! В училището се приемат върколаци, вампири и полувампири.

2.1. Всеки нов герой първо трябва да бъде одобрен, чак след което има право да води рп в училището и да се записва за предмети. Неодобрени герои могат да пишат само в свободната зона.

2.2. Ако герой не е одобрен, а към описанието му има забележки, редактирайте поста си. Няма смисъл да го пускате отново, само заради добавянето на един-два реда, или премахването на няколко грешки от описанието, да речем. След като редакциите са направени, преподавател ще го провери и ще ви одобри или ще добави нови забележки.

2.3. Задължително преди да създадете герой прочетете темите "Характеристики на видовете" и "Инструкции". И двете се намират в "Бюро герои".


3. Всички вампири и върколаци започват от първи курс, като няма никакво значение на колко години сте!


4. В училището е забранено вампири и върколаци да се бият или по какъвто и да е друг начин нараняват!

4.1. Двата вида са отделени в различни крила на училището, за да не се предизвикват нежелани конфликти. Можете да се развихрите единствено по време на "Спаси ме", но и там трябва да имате мярка!


5. Никой от видовете няма право да стъпва в крилото на другия вид!


6. Момичетата и момчетата нямат право да влизат (пишат) в спалните на противоположния пол!


7.Нямате право на повече от талант и един дух.

7.1. Правото да ги използват имат само тези, които притежават пръстен или амулет, с които да ги призовават и контролират;

7.2. Тези вещи ще получите ВЪВ ВТОРИ КУРС и нямате право да ги притежавате преди да ви бъдат дадени.

7.3. Може да има два еднакви таланта и два еднакви духа, ще зависят от характера на героите и няма да можете да си ги избирате.


9.Правила за роулплея:

9.1. Постовете да са дълги минимум пет реда (на резолюция 1280х720), несъдържащи емотикони (мястото им не е в роулплея);

9.2. Забранява се воденето на рп, тип "чат". Пояснявам - това ще рече, че не трябва да се концентрирате единствено върху репликите на героите, описвайте обстановката, мисли, чувства, действията на героите и на околните;

9.3. ЗАБРАНЕНО е използването на герои или сюжет от Здрач, Белязана, Академия за вампири, подобни и неподобни. Идеята не е да развием по различен начин историята на тези герои. Те вече си имат своята история, тук ще създавате ваша собствена;

9.4. Забранено е воденето на две или повече рп-та едновременно. Чак когато воденото в момента рп се завърши и се напише, че героя си е тръгнал от точка Х, може да започне ново рп на място У. Да се има в предвид, че това не касае учебните часове, играта "Спаси ме", екскурзии и подобни. В тях можете да пишете по всяко време, без да се влияете от роуплея, който водите из сградата.

9.5. Забранено е използването на картинки в рп постовете, дори да са поставени като линк! Без значение дали в скоби или някоя дума от поста ще води до въпросната картинка. Забранено е използването на линкове както за учениците, така и за преподавателите. Всяко нарушение на това правило ще се наказва сурово.


Правила за Свободната зона:

1. Учениците могат да бъдат модератори на форумите от Свободната зона, но само ако имат повече от двайсет поста във въпросния форум.

2. Ако желаете да модерирате форум, първо трябва да сте уверени, че можете да свършите работата и че това не е просто моментна прищявка.

3. За да кандидатствате за място на модератор в свободната зона пишете на някого от ръководството, като не казвате просто "Искам това и това", а се обосновете с идеи за въпросния форум.

4. Модераторите на форумите са длъжни да се грижат за разнообразието на темите, както и да контролират тези, пускани от обикновените потребители. Това ще рече, че ако форумът запустява, трябва да измислят нови теми. Ако някой потребител реши да пусне тема, която по някакъв начин нарушава правилата на форума или не отговаря на тематиката на форума (да речем игра за филми във форум "Музика"), модераторът трябва да изтрие темата, обосновавайки се в един пост защо.

5. Както казах - трябва да се следи за спазването на правилата. Важи правилото за грубия език и т.н., подобни мнения да се трият без предупреждение.

6. Писането на кирилица е задължително и тук! Постове писани на латиница се трият без предупреждение! (като естествено, ако някой има проблем с кирилицата, но има нещо важно за казване, е логичен малко толеранс.)

7. Забранено е в заглавието на темата да използвате САМО ГЛАВНИ БУКВИ (така де, да поясним и визуално). На някои е ясно, на други не, че това се възприема като един вид повишаване на тон. По-лесно ще привлечете внимание към темата си, ако подберете правилно думите, с които ще я представите в заглавието и подзаглавието, от колкото ако захапете капса.

8. Модераторите въпреки всичко са под прякото ръководство на администраторите, така че последната дума в случай на несъгласие е наша.